Věděli jste, že v kterémkoli okamžiku drží dietu 40 procent žen a 20 procent mužů? Během života ji vyzkoušelo přibližně 50 procent mužů a až 75 procent žen. Více než 30 procent dietujících užívá při své snaze zhubnout doplňky stravy. Přinášíme vám tyto zajímavé a netradiční diety.
Vybrali jsme pro vás netradiční diety. Kterou si vyberete?
Voňavá dieta
Tajemství voňavé diety spočívá ve využití vůně jídla k potlačení apetitu, zintenzivnění pocitu sytosti a kontrolu podnětů k přejídání. Tato inhalace se tak postará o snížení hmotnosti. Základní princip zní: „Nejprve ovoněj, pak sněz!“ Během vdechnutí se aroma dostane do nosu, vůně se stane tisíckrát výraznější a mozek vyšle do těla signál: „Přestaň jíst“! nebo signál sytosti, který vyvolá pocit plnosti. Vůně teplého jídla se uvolňuje nejúčinněji.
Tato dieta však není vhodná pro lidi s alergiemi, astmatem nebo opakovaným ucpáváním nosu. Nedoporučuje se konzumovat potraviny, které nedokážou stimulovat centrum mozku jako například mléko a mléčné výrobky. Upřednostněte jídla s přirozenou sladkou vůní. Pro potlačení hladu volte kořeněná nebo teplá aromatická jídla (polévky, kávu, čokoládu a čaje). Jídlo žvýkejte pomalu a před samotnou konzumací ovoňujte sladké neutrální vůně.
Džusová dieta
Tato dieta je obměnou hladovky a sestává jen z čajů, vývarů a šťáv. Je extrémně nízkokalorická, což se projeví ketózou z rozpadu svalstva a tuku, které tělo využívá jako zdroj energie. Džusy snižují některé nepříznivé účinky úplné hladovky, neboť obsahují alespoň nějaké výživné látky a sacharidy využitelné jako zdroje energie a také vitamíny a minerály.
Organismus potřebuje sacharidy pro udržení hladiny glukózy v krvi a džusová dieta obsahuje jen malé množství sacharidů a energie. Pití vody, džusů a vývarů částečně minimalizuje dehydrataci a zmírňuje úbytek draslíku, sodíku a jiných minerálů v porovnání s úplnou hladovkou.
Tříbarevná dieta
Byla navržena tak, aby vyvolala trvalé snížení hmotnosti a přidala vám léta zdravého života. Tento barevný program se soustředí na příjem červených, žlutých, oranžových a zelených fytonuntů. Tento stravovací program slibuje stálou kontrolu hmotnosti, žádné pocity omezování a celoživotní strategii pro prevenci rakoviny, srdečních onemocnění i jiných chorob souvisejících se stárnutím.
Cílem je zkonzumovat 9 porcí ovoce a zeleniny denně a 6 až 11 porcí obilovin, přičemž energie získaná z tuků by neměla přesáhnout 20 % celodenního příjmu. Žádné potraviny nejsou považovány za špatné, i když některé se doporučuje omezit. tuky, červené maso, ryby, drůbež nízkotučné mléčné výrobky a slazené vody.
Dieta Dobrá nálada
Dvoufázový program nabízí konec trápení se s dietami díky kombinaci zdravé stravy, fyzické aktivity a pozitivního postoje k dosažení zdraví a pohody. Základní myšlenkou diety je, že výběrem zdravých a výživných potravin spolu s dostatkem odpočinku a fyzické aktivity lze dosáhnout optimálního fyzického a duševního zdraví. Jídla se rozdělují na „jídla, po kterých se cítíte dobře“ a na „jídla, po kterých se cítíte špatně“.
Během prvních dvou týdnů programu nazvaných „Urychlovač dobré nálady“ se ze stravy vyloučí jídla, po kterých se cítíte špatně. Dieta poskytuje několik energetické hladiny v rámci tří hlavních a dvou vedlejších jídel. Ve druhé fázi, „Cít se skvěle a zhubni“, se mohou znovu zavést dvě malé porce vína, čokolády nebo přidaného cukru. Když se dosáhne cílového snížení hmotnosti, dieta přejde do fáze „Dobrá nálada po celý život.“
https://harmonie-bydleni.cz/jak-vnest-venkovsky-styl-do-mestskeho-bytu/
https://e-bydlenicko.cz/proc-chtit-plyn-od-primagas/
https://casopishobby.cz/jak-mit-cisty-bazen/